Adakah benar bahawa wanita dengan misai sering dikatakan mempunyai nafsu besar, ini adalah kenyataan!

Jakarta - misai nipis yang menghiasi wajah wanita sering dikaitkan dengan tabiat seksual. Ramai yang berpendapat bahawa wanita dengan ciri-ciri ini mempunyai nafsu yang besar. Namun, adakah andaian ini benar?

Untuk menjawabnya, baca fakta berikut mengenai misai dan rambut badan!

1. Jenis bulu

2. Dipengaruhi oleh hormon

3. Tanda-tanda penyakit

Walaupun tidak semua, tetapi sebilangan misai atau janggut yang tumbuh pada wanita boleh menjadi tanda penyakit. Misai nipis boleh menjadi tanda wanita menderita Sindrom ovari polikistik (PCOS). Penyakit ini boleh mengganggu kesuburan dan menyukarkan anda mempunyai anak.

4. Ketidakstabilan hormon

Sebenarnya, misai nipis pada wanita tidak ada kaitan dengan kehidupan seksual. Ini hanya salah faham yang beredar. Sekiranya badan anda terus tumbuh rambut, selain misai, segera berjumpa doktor.

Anda boleh menggunakan aplikasi dan bercakap dengan pelbagai kepakaran doktor yang boleh dihubungi melalui Panggilan Video / Suara dan Berbual. Melalui aplikasi tersebut Anda juga boleh membeli produk kesihatan seperti ubat-ubatan dan vitamin dengan cepat, selamat & selesa hanya dalam 1 jam ke destinasi anda. Ayuh, muat turun sekarang di App Store dan Google Play.

Recent Posts