Keberkesanan Madu untuk Lelaki

Jakarta - Siapa yang tidak kenal sayang? Dikenal dengan ramuan yang dihasilkan dari lebah, ini mempunyai banyak faedah, terutama untuk kesihatan anda dan keluarga anda. Madu, yang mengandungi air, karbohidrat, vitamin B, vitamin C, dan kandungan mineral, sering digunakan oleh orang untuk perubatan tradisional.

Selain itu, khasiat madu itu sendiri dijadikan ubat kecantikan bagi wanita kerana kandungan magnesium, kalium dan kalsium yang dapat membantu menjana semula sel kulit yang telah rosak. Namun, ia tidak hanya bermanfaat untuk wanita, madu juga sering memberi manfaat bagi lelaki.

Salah satu faedahnya ialah meningkatkan libido dan kecergasan lelaki. Kandungan madu dapat meningkatkan pengeluaran testosteron yang dapat meningkatkan libido atau gairah seksual dalam melakukan hubungan seks dengan pasangan.

Jadi apa kelebihan madu untuk lelaki? Anda boleh menyemak beberapa faedah berikut:

Meningkatkan pengeluaran sel sperma

Pelbagai kandungan yang baik untuk kekuatan

Membantu pembiakan & pertumbuhan sperma

Meningkatkan rangsangan seksual

Setelah membaca beberapa kelebihan madu untuk lelaki di atas, adakah anda berminat untuk memakannya? Sekiranya demikian, anda boleh mengambil larutan madu dua kali sehari pada waktu pagi dan juga pada waktu malam ketika anda ingin tidur.

Namun, ingatlah bagi anda yang mempunyai alahan serbuk sari, disarankan untuk mengelakkan pengambilan madu terlebih dahulu. Kerana debunga yang dihasilkan dari madu boleh menyebabkan reaksi alergi.

Sebaiknya pastikan terlebih dahulu sama ada madu itu asli dan berdaftar dengan BPOM atau tidak, kerana jika anda menggunakan madu palsu, anda mungkin tidak akan mendapat pelbagai faedah yang dinyatakan di atas. Di samping itu, lihat semula tarikh luput semasa anda ingin membeli madu.

Anda juga dapat mengetahui manfaat madu lain untuk kesihatan tubuh, dengan meminta terus kepada pelbagai doktor pakar yang terdapat dalam aplikasi . Anda boleh menghubunginya melalui Panggilan Suara / Video dan Berbual dalam hanya dengan menggunakan telefon pintar, bila-bila masa dan di mana sahaja. Di samping itu, anda boleh membeli produk kesihatan yang anda perlukan dan ia akan dihantar dalam masa satu jam. Ayuh! muat turun sekarang di App Store atau Google Play.

Recent Posts