Trik Memilih Makanan untuk Mendapatkan Anak Lelaki

, Jakarta - Kehamilan boleh menjadi saat yang dinantikan oleh banyak pasangan suami isteri. Sebenarnya, sebilangan besar calon ibu bapa mungkin mempunyai pilihan sendiri terhadap jantina anak mereka, seperti keinginan untuk mempunyai anak lelaki.

Peluang mendapatkan anak lelaki atau perempuan adalah sama. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa cara yang boleh dilakukan untuk mendapatkan anak lelaki. Salah satu cara adalah dengan mengubah diet anda. Sebilangan makanan mempengaruhi jantina kerana nutrien yang dikandungnya. Ini adalah ulasan.

Baca juga: 5 Jenis Makanan untuk Hamil dengan Anak Lelaki

Cara mendapatkan anak lelaki melalui pengambilan makanan

Secara amnya, pasangan yang sudah berkahwin dan ingin membuat rancangan untuk mempunyai anak pada usia tertentu. Di samping itu, sebilangan mungkin menentukan jantina anak itu pada masa akan datang. Nampaknya, anda boleh mencuba untuk menentukan jantina bayi bergantung pada makanan yang dimakan.

Makanan yang dimakan oleh wanita hamil sejak awal boleh mempengaruhi keadaan seks dan kesihatan bayi yang mereka bawa. Oleh itu, salah satu cara yang boleh dicuba untuk mendapatkan anak lelaki adalah dengan mengatur pengambilan makanan semasa mengandung. Terdapat pelbagai jenis makanan untuk mendapatkan anak lelaki, termasuk:

  1. Pisang

Salah satu makanan sebagai cara mendapatkan anak lelaki adalah pisang. Makanan ini kaya dengan kandungan kalium untuk membantu sperma bertahan lebih lama di rahim ibu. Selain itu, pisang juga merupakan makanan ringan yang baik dengan kandungan mineral dan vitamin yang kaya untuk janin dan wanita hamil.

  1. Buah sitrus

Makan buah sitrus juga boleh menjadi cara untuk mendapatkan anak lelaki pada wanita hamil. Kandungan vitamin C dalam buah membantu rahim membentuk bayi lelaki. Buah lain yang boleh dimakan adalah jeruk. Dengan memakannya secara keseluruhan, kandungan alkali di dalamnya juga akan tetap utuh.

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan mengenai kehamilan dan bagaimana membuat program kehamilan berjalan dengan lancar, doktor dari boleh tolong. Sangat mudah, begitulah muat turun permohonan dalam telefon pintar awak!

Baca juga: 4 Mitos Ini Dipercayai Menjadi Tanda Anak Lelaki Hamil

  1. Makanan Asin dan Makanan Laut

Makanan masin dan makanan laut menjadi salah satu cara untuk mendapatkan anak lelaki. Makan makanan masin, seperti ikan masin dapat memberikan banyak nutrien semasa kehamilan. Kandungan makanan ini kaya dengan protein, zat besi, dan fosfor. Ikan masin kering mengandungi natrium yang meningkatkan peluang mengandung bayi lelaki. Walau bagaimanapun, anda harus mengurangkannya semasa anda hamil.

Di samping itu, program kehamilan untuk mendapatkan anak lelaki juga dapat dipenuhi dengan memakan makanan laut. Calon bapa yang makan makanan laut secara berkala, kandungan zink dalam sperma mereka akan meningkat. Sekiranya bilangan sperma yang dihasilkan lebih besar, kemungkinan mengandung anak lelaki lebih tinggi.

  1. Tomato

Sperma yang dapat menghasilkan bayi lelaki agak lembut dan memerlukan tahap pH yang betul semasa pembuahan. Dengan memakan tomato, anda mengimbangkan kadar natrium dan kalium dalam badan. Di samping itu, anda mesti mencapai tingkah laku pH alkali yang sesuai. Kandungan vitamin C yang tinggi dalam tomato dapat meningkatkan kemungkinan rahim menghasilkan bayi lelaki.

Baca juga: Adakah benar bahawa diet ibu menentukan jantina janin?

Makanan berikut boleh dimakan sebagai cara untuk mendapatkan bayi lelaki. Di samping itu, anda mesti menjaga kecergasan fizikal untuk kekal sihat semasa hamil. Di samping itu, anda mesti menjaga kebersihan makanan agar nutrien yang anda dapat dapat dimaksimumkan.

Rujukan:
NHS. Diakses pada tahun 2020. Diet pada kehamilan dan jantina bayi.
Baby Foode. Diakses pada tahun 2020. MENJADI JANTINA KHUSUS MELALUI DIET.
Goody Feed. Diakses pada tahun 2020. JENIS-JENIS MAKANAN YANG ANDA HARUS MAKAN APABILA ANDA BERHASIL MENDAPATKAN BAYI BAYI ATAU BAYI BAYI.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found