Trik untuk Hubungan intim yang berpanjangan

, Jakarta - Rata-rata sekitar 45 peratus lelaki mengalami ejakulasi dalam dua minit. Sementara itu, masa yang sesuai untuk mendapatkan kepuasan maksimum semasa melakukan persetubuhan adalah 7-13 minit. Bagaimana dengan anda dan pasangan anda? Berapa minit ia "bertahan"?

Tidak perlu sedih dan kecewa, lelaki di seluruh dunia kurang mampu "bertahan". Sementara wanita mempunyai masalah mengenai emosi yang menyukarkan orgasme. Beberapa perkara mempengaruhi mengapa rakan kongsi (terutama lelaki) tidak "bertahan lama". Mungkin kerana anda sudah lama tidak melakukan hubungan seks, jadi keinginan untuk ejakulasi lebih cepat datang. Selain faktor kesihatan dan perkara lain yang boleh mempengaruhi Mr. P untuk ereksi. Berikut adalah beberapa helah agar hubungan intim dapat "bertahan lama".

1. Sukan

Bersenam secara teratur adalah perkara yang sering dianjurkan agar hubungan intim lebih berkualiti. Isu "ketahanan" berkait rapat dengan stamina yang sangat baik. Umumnya, orang yang jarang bersenam juga tidak mempunyai stamina yang baik untuk daya tahan untuk melakukan hubungan seks. Beberapa sukan yang disyorkan untuk meningkatkan stamina seksual adalah latihan kardio seperti berlari, berenang, dan yoga untuk kelenturan.

Baca juga: 7 Manfaat Mengejutkan Berhubungan Seks

2. Pengambilan Makanan Sihat

Bukan hanya meningkatkan aktiviti fizikal, anda juga memerlukan pengambilan makanan berkhasiat untuk meningkatkan daya tahan semasa melakukan hubungan seks. Kurangkan minuman beralkohol, tingkatkan pengambilan buah-buahan dan sayur-sayuran, dan pengambilan makanan protein adalah petua untuk "tahan lama". Minum susu setiap pagi juga perlu. Sebabnya, orang dewasa juga mempunyai keperluan kalsium yang tidak boleh dilupakan.

3. Kawalan Minda

Caranya yang tidak kurang pentingnya untuk "tahan lama" adalah dengan mengawal minda. Sesungguhnya, apabila penembusan berlaku, anda akan merasakan sensasi keseronokan yang luar biasa. Sebenarnya, terlalu fokus pada perasaan baik sebenarnya akan membuat anda cepat ejakulasi dan membuat pasangan anda kesal. Cuba mengalihkan fikiran anda lebih kepada perasaan kasih sayang kepada pasangan anda, kasih sayang yang anda berikan dan sedikit untuk menghilangkan sensasi fizikal yang sedang berlaku.

4. Terokai Kedudukan

Dalam setiap persetubuhan mesti ada beberapa posisi yang membuat anda cepat ejakulasi. Cuba elakkan kedudukan ini untuk sesi pertama agar pasangan anda tidak merasa kecewa. Oleh kerana biasanya ejakulasi dini berlaku pada sesi pertama persetubuhan, maka lelaki lebih mampu menahan ejakulasi. Selain kedudukan untuk melakukan hubungan seks, perkara yang perlu diperhatikan adalah kelajuan penembusan berlaku. Tetapkan irama dan sesuaikan dengan keselesaan anda sehingga anda dapat mengatur waktu yang tepat untuk ejakulasi.

Baca juga: Inilah Manfaat Hubungan intim untuk Kesihatan

5. Jadualkan Aktiviti intim

Luangkan waktu petang untuk membincangkan perkara yang anda lakukan dan tidak sukai, meneroka pergerakan seks baru, dan membincangkan khayalan yang tersembunyi. Jangan memaksa diri untuk menjadi seksi, hanya bereksperimen untuk melihat apa yang anda suka. Ucapkan juga perkara yang biasanya dapat anda hindari kerana takut memalukan diri sendiri atau terdengar tidak sensitif.

6. Berkomunikasi untuk Meringankan Tekanan

Kekurangan komunikasi sering menyebabkan kekeringan hubungan intim dalam hubungan. Pasangan yang sering bertengkar adalah 10 kali lebih bahagia daripada mereka yang mengelakkan konflik. Berlatih melakukan perbualan yang sukar. Memupuk keakraban selalunya semudah membicarakan sesuatu yang telah anda hindari dengan pasangan anda.

Baca juga: 7 Perkara Ini Terjadi Pada Tubuh Semasa Hubungan intim

Hubungan seks yang berpanjangan mungkin tidak mudah bagi sesetengah pasangan. Sekiranya anda juga mengalaminya, tidak ada salahnya meminta pakar untuk mendapatkan penyelesaian. Tidak perlu meninggalkan rumah, kerana anda sudah cukup muat turun permohonan untuk dapat mengemukakan soalan dengan doktor pada bila-bila masa. Sekiranya anda benar-benar perlu melakukan pemeriksaan tertentu, anda juga boleh membuat temu janji terlebih dahulu melalui aplikasi .

Rujukan:
Garis Kesihatan. Diakses pada tahun 2020. Untuk Seks yang Lebih Baik, 8 Petua Tidak Perlu Pasangan Tanpa

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found